happiness-lessons

Yin Yoga & Meridians

Alles leren over de meridianen tijdens tot de verbeelding sprekende retreat in Portugal gegeven door onze gastredacteur Marcel van de Vis Heil.

Mijn visie op yoga veranderde volledig tijdens mijn opleiding tot Yin Yoga lerares. Yoga was al zo lang een onderdeel van mijn leven waar ik zoveel in kwijt kon, maar ik ben niet het type meisje dat haar benen zonder moeite in haar nek kan leggen, of zeer charmant, zonder enige moeite een back band kan voordoen. Ik twijfelde daarom eigenlijk altijd of ik wel door moest gaan in de Yoga.

@anat.geiger en @marcelvandevisheil leerde mij dat geen enkel lichaam hetzelfde is en ze zijn dan ook voorstanders van functional yoga. Zo is ieder botstructuur anders en heeft de een gewoon eerder dan de ander compressie van de botten. Dat is een kwestie van bouw.

Dan kan je nog zo graag willen maar daardoor zijn bepaalde yoga houdingen niet voor iedereen weggelegd. Dit was toch wel een openbaring voor mij en sindsdien heb ik nog veel meer voldoening van mijn yoga practice en het gevoel dat mijn mogelijkheden tijdens mijn tijd op de mat onbegrensd zijn. Wat een bliss! Genoten ook van de filosofie lessen, zoveel tot de verbeelding sprekende verhalen, mythologie blijft magie.

Een onderdeel dat ook voor mijn gevoel bij Yin Yoga goed past is kennis over de meridianen. Omdat ik de 100 hrs Yin Yoga opleiding volgde kon door tijdgebrek niet alles aan bod komen en moesten er logischerwijs keuzes gemaakt worden. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde circuleert energie, qi genaamd, door het lichaam en volgt hierbij specifieke met elkaar verbonden banen. Deze banen worden meridianen genoemd. Onderbrekingen in het stromen van energie – zoals wanneer deze stagneert, wordt geblokkeerd, of ergens anders naar toe vloeit, kan dit emotionele of fysieke problemen veroorzaken.

Hier willen we natuurlijk alsnog alles van weten en hoe mooi dat we hier alles over kunnen leren tijdens een pracht YIN YOGA MERIDIANS training in Portugal data 4 t/m 11 november 2021.

Op de agenda staat naast heel veel kennis over meridianen ook yoga, meditatie, de 5 elementen, de meridiaan klok en acupressuur punten, dit alles in de bergen van Noord Portugal. 7 bijzondere dagen helemaal voor jou alleen en uitgerust terug te komen met zoveel nieuwe kennis.

Er zijn nog een paar plekken vrij, dus wees er snel bij.

@thefatyogis
www.thefatyogis.com
@marcelvandevisheil

Geschreven door: Marcel van de Vis Heil & Karen Boon – Hoogland

share: Facebook Whatsapp Mail Pinterest

discover

Happiness Lessons

Ontdekkingsreis naar je innerlijke leven

Dat er meer tussen hemel en aarde is dat weten we maar realiseer we ons wel genoeg dat er ook onbegrensd veel in onszelf zit?

Happiness Lessons

Quan Yin: de godin met de duizend armen

We moeten onszelf af en toe knijpen maar het 2e Wild Heart Bali Retreat is een feit.

Happiness Lessons

Zelfvertrouwen

Vanaf onze geboorte stapelen we conditioneringen op. Ideeën, vaak ingegeven door de buitenwereld, hoe je je zou moeten gedragen.