beauty

Yin Yoga bij herstel

Waarom werkt Yin Yoga zo goed bij herstel en wordt ons lijf soepeler en sappiger door deze vorm van yoga? Een van de belangrijke redenen is dat we ons fascia hydrateren door de strech-oefeningen die we 3 tot 5 min aanhouden.

Wat is fascia nou eigenlijk?
Fascia is het bindweefsel dat alle spieren en organen omhult en alles in het lichaam met elkaar verbindt. Het omhult onze hersenen, onze ruggenmerg, onze organen en onze spieren.

Fascia is rijk aan zenuwweefsel, bloedvaten en lymfevaten. Maar ook ons meridianen stelsel is gelegen in de fascia. Dit zijn de redenen dat het zo’n belangrijke rol speelt.

De fascia heeft letterlijk contact met elk ander systeem van het lichaam. Het is net zo belangrijk of zelfs belangrijker dan andere lichaamssystemen.

Het hebben van soepel fascia is van vitaal belang voor de algehele gezondheid en welzijn. Met gezonde fascia zien we er ook nog is een keer beter uit, een gezond gehydrateerd fascia laat je stalen en vertraagd het verouderen.

We voelen ons beter en functioneren daarom beter. Bij mij gaat er eigenlijk geen dag voorbij zonder dat ik een aantal yin poses heb gedaan. I just love it!

Vanaf 29 juni geef ik iedere donderdagavond een Yin Yoga les om 19.30 uur. Het lijkt me super jou op de donderdagavond te mogen verwelkomen!

Liefs, Karen

www.moonyogaclub.com

share: Facebook Whatsapp Mail Pinterest

discover

Body

Mega detox van een week

Dankbaar dat ik na een week heftige tropische koortsaanvallen op Bali met bij gehorende hallucinaties alweer zo in de boom kan hangen! Met behulp van de beste Balinese healings, de zorg van de staff van Villa KaRein en de liefde van mijn man @reinboon heb ik het gevoel dat ik ‘slechts’ een mega detox heb […]

Body

Jezelf 10 jaar jonger denken 

Het is nu 5 jaar geleden dat ik mezelf heb voorgenomen naar dit principe 10 JAAR JONGER te gaan leven en met succes!

Body

Live dag: Beauty from Inside Out

WAT ALS JIJ JEZELF 10 JAAR JONGER KAN DENKEN EN VOELEN? Op 16 oktober gaan we je in contact brengen met jouw schoonheid.