art-decoration

Workshop in de parken van Valencia

Ik wil je laten kennismaken met Carmen Garcia Gordillo. Ik heb haar leren kennen doordat we allebei voor Yoga Magazine werken.

Ze maakt illustraties bij artikelen en doet dat op een zo persoonlijke kwetsbare en zachte gevoelige manier, het sluit erg aan bij de manier waarop ik fotografeer: op zoek naar schoonheid en die proberen over te brengen op de lezer.

Carmen:
“Door mijn schilderijen en tekeningen probeer ik met anderen te communiceren, op een bepaalde manier over te brengen hoe ik de wereld ervaar. Maar mijn werk is vooral een manier om met mezelf te communiceren en een poging om mezelf te begrijpen. Ik hou ervan om dingen te tekenen die dicht bij me liggen en goed bij me passen zoals yoga en meditatie die ik ook dagelijks beoefen, hoewel ik het niet altijd begrijp.

Tegenwoordig wordt het een belangrijker deel van me omdat ik me er door de opdrachten steeds meer in moet verdiepen. Meditatie is een terugkerend item in mijn werk ook omdat ik sterk geïnteresseerd ben in hoe de wereld van de kunst zich verhoudt tot de meditatie: mandalas,labyrinten,oosterse calligrafie en dergelijk.

Een tijdje terug ben ik begonnen met het geven van workshops van meditatie door middel van tekenen en dan in parken en tuinen in Valencia, de plaats waar ik woon.

De combinatie van tekenen en contact met de natuur op gemeenschappelijke open lokaties als een park of tuin is van een toegevoegde diepere waarde aan dit alles. In deze workshops leer ik je over de geschiedenis en karakteristieken van elke tuinalsmede een introductie in de wereld van rust en meditatie door het tekenen.

Traditioneel proberen we door meditatie in het moment te zijn door middel van de ademhaling. In deze workshop sessies gebruiken we de focus op het tekenen om in contact te komen met het nu, met het moment. Terwijl we tegelijkertijd oefenen in het loslaten van oordeel, vrij te zijn van kritiek, ook of juist op onszelf omdat dat ook voor veel mensen een blokkade is om vrij te tekenen.”

@cargaillustration
www.carmengarciagordillo.com

Geschreven door: Harold Pereira

share: Facebook Whatsapp Mail Pinterest

discover

Art & decoration

In de media: dreamhouse

My home and my loved ones are my happy place. Rein and Karen Boon created there dreamhouse in the dunes.

Art & decoration

Jij bent de creator van jouw eigen leven

Zo zal, op een aantal vlakken wat meer OUT OF THE BOX denken, jou weleens DE mooiste highlights kunnen gaan opleveren.

Art & decoration

Weg met de Januari Blues

Maak van je huis nog meer je thuis.
Style je huis met vondsten uit de natuur.