discovery

Villa KaRein

Een droom aan de rijstvelden. Als je de poort van Villa KaRein opent ben je wel even stil. Je kijk al meteen over het 15 meter lange zwembad tegen een heerlijke loungehoek aan.

De contouren van 3 losstaande bungalows  tekenen zich af tegen de bananenbomen die erachter staan. Vogels dalen neer naar het zwembad om het heldere water te drinken. Overal de kleuren van bloemen en de heerlijke geur van de frangipani boom.

We worden door Komang, de butler van de villa, begeleidt naar de voorkant van het perceel waar zich het hoofdhuis bevindt. Een 18 meter brede open woonkamer met grote open keuken. Via een pad met aan weerszijden een collectie cactussen kom je in de ‘open’ eetkamer aan de rijstvelden waar een 8 meter lange tafel staat voor lange avonden tafelen met je loved ones. 

Vanuit de open keuken kom je in 2 hele ruime slaapkamers met badkamer binnen en een buiten douche. Niks mooiers dan buiten onder de sterrenhemel de douchen met op de achtergrond het gezang van de krekels.

Op het grote dak is een yoga studio gesitueerd met een rieten overkapping uitkijkende over de rijstvelden. Dit maakt deze villa ook tot een uitgelezen locatie voor een yogaretreat.

Alle beden in de slaapkamers zijn namelijk ook zonder de heerlijke dikke topping ook zeer geschikt om los van elkaar te staan. De villa heeft 6 man personeel: een chefkok, een butler, 2 huishouders, en 2 man bewaking.

Dit komt misschien wat vreemd over maar bewakers zijn aanwezig bij iedere villa op Bali. Dit is eigenlijk ook een soort werkverschaffing voor de mensen uit het dorp. Een van de manieren om iets terug te doen voor de community waar de Balinesen in leven. Made de chefkok staat de hele dag tot je beschikking en is een tovenaar in de keuken en is ook nog gespecialiseerd in de vegan keuken.

De hele villa is een mix van moderne architectuur en authentieke kunst en decoratie afkomstig van de omliggende Indonesische eilanden.

Ook zijn er een aantal prachtige doeken verwerkt in het ontwerp van de op Bali wonende Australische fotografe @giovannaphotography, van wie ik een enorme fan ben. Zij reist de hele wereld af om om haar liefde te delen en te fotograferen; mensen in hun authentieke zijn met als voorkeur natuurstammen.

Een verblijf in Villa KaRein aan de rand van een Balinees dorp, midden in het echte Balinese leven is echt een once in a life time experience.

Villa KaRein is ontworpen door de Nederlandse architect:
@vincent.giling
www.vincentgiling.nl

De villa is te huur via www.theluxenomad

InSide Out Lifestyle mag jou 20% korting geven op deze pracht villa met kortingscode INSIDEOUTVILLAKAREIN in de maanden oktober en november 2021.

geschreven door: Karen Boon – Hoogland

share: Facebook Whatsapp Mail Pinterest

discover

Discovery

Ben ik een Balinese prinses geweest?

Mijn nr. 1 favoriete bestemming is Bali. Absoluut zijn er mooiere bestemmingen waar ik ben geweest, maar Bali voelt als een thuis.

Discovery

Monteverdi Toscane

Een Italiaanse wereld op zich. Tout commence par un rêve. Everything starts with a dream.

Discovery

In de ban van Marrakech

Samen met fotograaf Harold Pereira heb ik een 2 tal bijzondere foto expedities mogen organiseren.