foodies

Pascal Jalhay topchef

Topchef Pascal Jalhay neemt je mee in de wereld van de smaak.

Met heel veel trots stel ik je voor aan Pascal Jalhay onze gastredacteur FOODIES.

Al op jonge leeftijd realiseerde SVH meesterkok Pascal Jalhay zijn droom om kok te worden. Hij leerde het vak bij befaamde zaken als Chateau Neercanne, Scholteshof en Excelsior. Zijn talent werd al snel ontdekt door Robert Kranenborg die hem chef de partij van zijn tweesterrenrestaurant La Rive in het Amstel Hotel maakte. Later bemachtigde Jalhay zelf in twee jaar tijd twee Michelin-sterren bij Vemeer. Hij wordt beschouwd als een van de meest innovatieve chef-koks van zijn generatie.

Later werd hij mede-eigenaar van Marfo bv, leverancier van maaltijden voor de catering. Marfo levert aan vliegtuigmaatschappijen en aan zorginstellingen. “Ik wil dat in de zorg gasten a la carte kunnen kiezen en niet twee weken van tevoren een lijstje moeten invullen. Met ons nieuwe concept kunnen mensen een dag van te voren kiezen wat ze willen eten”. De focus ligt op natuurlijke smaken. Die spelen de hoofdrol in het theater van de gastronomie.
In de zomer van 2017 besluit Jalhay na 12 jaar terug te keren naar de restaurantkeuken. De man die bij Vermeer ooit de jongste tweesterrenchef van Nederland was, werd signature chef van restaurant Bougainville in hotel TwentySeven op de Dam in Amsterdam. Hij werkt nu onder andere aan prachtige kookboeken.

Wij gaan jou op regelmatige basis meenemen in de culinaire wereld van deze guru van goede smaak, inventieve wizzard die kan toveren met de meest verrassende smaakcombinaties. Zijn recepten zijn nooit ingewikkeld om te maken en dat is, zeker ook voor mij, een fijne bijkomstigheid.Wie weet ga ik mijn loved-ons nog is verrassen…..

@pascaljalhay

Geschreven door: Karen Boon – Hoogland

share: Facebook Whatsapp Mail Pinterest

discover

Foodies

Peace, Love en Nasi Goreng

Na het enorme succes van Kookboek van het jaar Boekoe Kita verschijnt in september Boekoe Kita Green.

Foodies

Biologische groenten zijn ook bespoten

Van jongs af aan werk ik al blij van kleurrijke groenten op mijn bord. Mijn familie mag mij graag Kaatje Slaatje noemen.

Foodies

Koffie is zo slecht nog niet

Koffie is niet alleen NIET schadelijk voor je gezondheid maar bevat ook nog is een prachtige mix aan anti-oxidanten.