foodies

recept: leche de tigre

Favoriete recept met vis of schaaldieren, in nog geen 20 minuten op je bord.

Leche de tigre

Voor 500 gram vis of zeevruchten
Bereidingstijd 20 minuten

* 1 rode uit, fijngesneden 
* 1 teen knoflook, fijn gesneden
* 1/2 Spaanse rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
* 4 g korianderblaadjes, fijngesneden
* 30 ml olijfolie van goede kwaliteit
* 2 tomaten
* 500 g vis of zeevruchten

Meng de rode ui, knoflook, rode peper en koriander met het limoensap en de olijfolie.
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg toe aan de marinade.
Snijd de vis en/of zeevruchten in dunne plakjes of kleine blokjes.
Schep op met de marinade. De marinade zorgt voor de garing van de vis en/of de zeevruchten. 
Hoe langer je marineert, des te gaarder het wordt. Je kunt uitgaan van 15 minuten voor en mooi resultaat, maar proef regelmatig op het al gaar genoeg is.

Tip:
Met deze marinade kun je eindeloos variëren voeg bijvoorbeeld paprika, avocado, venkel, mais of lente-uit toe.
Of maak ceviche met een indo twist. Voeg 2 gram gemalen laos toe. 2 gram gesneden gemberwortel, 1 ragfijne serehstengel en 10 gram gemalen kurkuma. Stoof de ingrediënten 5 minuten in een scheutje olijkolie en voeg toe aan de basismarinade.

Uit het kookboek Wereldse smaakmakers 

@pascaljalhay

share: Facebook Whatsapp Mail Pinterest

discover

Foodies

Peace, Love en Nasi Goreng

Na het enorme succes van Kookboek van het jaar Boekoe Kita verschijnt in september Boekoe Kita Green.

Foodies

Biologische groenten zijn ook bespoten

Van jongs af aan werk ik al blij van kleurrijke groenten op mijn bord. Mijn familie mag mij graag Kaatje Slaatje noemen.

Foodies

Koffie is zo slecht nog niet

Koffie is niet alleen NIET schadelijk voor je gezondheid maar bevat ook nog is een prachtige mix aan anti-oxidanten.