recept: leche de tigre
Favoriete recept met vis of schaaldieren, in nog geen 20 minuten op je bord.
Leche de tigre
Voor 500 gram vis of zeevruchten
Bereidingstijd 20 minuten
* 1 rode uit, fijngesneden
* 1 teen knoflook, fijn gesneden
* 1/2 Spaanse rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
* 4 g korianderblaadjes, fijngesneden
* 30 ml olijfolie van goede kwaliteit
* 2 tomaten
* 500 g vis of zeevruchten
Meng de rode ui, knoflook, rode peper en koriander met het limoensap en de olijfolie.
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg toe aan de marinade.
Snijd de vis en/of zeevruchten in dunne plakjes of kleine blokjes.
Schep op met de marinade. De marinade zorgt voor de garing van de vis en/of de zeevruchten.
Hoe langer je marineert, des te gaarder het wordt. Je kunt uitgaan van 15 minuten voor en mooi resultaat, maar proef regelmatig op het al gaar genoeg is.
Tip:
Met deze marinade kun je eindeloos variëren voeg bijvoorbeeld paprika, avocado, venkel, mais of lente-uit toe.
Of maak ceviche met een indo twist. Voeg 2 gram gemalen laos toe. 2 gram gesneden gemberwortel, 1 ragfijne serehstengel en 10 gram gemalen kurkuma. Stoof de ingrediënten 5 minuten in een scheutje olijkolie en voeg toe aan de basismarinade.
Uit het kookboek Wereldse smaakmakers
@pascaljalhay