recept: oesters met citroendressing
Oesters schijnen een echte Afrodisacum te zijn. Een stimulans voor je prestaties tussen de lakens. Of dat echt zo is is eigenlijk nooit wetenschappelijk bewezen maar feit is dat je mij wakker dan maken voor oesters!
4 personen – 30 minuten – 4 uur intrekken
Voor de dressing:
3 takjes oregano, alleen de blaadjes
1/2 theel. zout
2 biologische citroenen
1 teen knoflook, fijngehakt
60 ml olijfolie
2 theel. ahornsiroop
Sap van 1/2 biologische citroen
12 oesters (creuses)
1 kilo grof keukenzout
Voor erbij: partjes citroen
Maak eerst de dressing. Kneus de oregano met een 1/2 theelepel zout, dit gaat het makkelijkst in een vijzel.Snijd het vruchtvlees uit de citroenen en hak die fijn.Meng de citroen met de knoflook, de helft van het oreganomengsel, de olijfolie, het citroensap en de ahornsiroop.Laat minstens 4 uur afgedekt intrekken in de koelkast.
Bestrooi een schaal met een dikke laag grof keukenzout.Schik de oesters op het zout, kijk op blz. 28 hoe je oesters opent. Besprenkel met een deel van de dressing en schep er de rest van het oreganomengsel in dotjes op.
Serveer met partjes citroen en de resterende dressing.
Uit het kookboek: Vis voor beginners
@visvoorbeginners