art-decoration

Meet Anita van Delft: gastredacteur

‘Wonen’ is mijn passie. Mijn hele (volwassen) leven ben ik al bezig met interieur en het inrichten en stylen van huis en tuin.

Maar mijn carrière begon op een ander creatief vlak. Na een 5-jarige modeopleiding gevolgd te hebben aan de kunstacademie in Arnhem begon ik aan een lange en ontzettend leuke carrière als modestyliste en werkte ik freelance voor een groot aantal verschillende bladen. De mooiste herinneringen heb ik aan de reizen naar zonnige oorden voor het fotograferen van de zomernummers. Niet alleen die exotische oorden maakten dat speciaal maar vooral ook de teams waarmee ik op reis ging: ik heb gewerkt met bekende, talentvolle en inspirerende fotografen, visagisten en modellen. 

Aangezien ik altijd open sta voor iets nieuws heb ik na 25 jaar het roer drastisch omgegooid, ben een makelaarsopleiding gaan volgen en heb 10 jaar lang een eigen makelaarskantoor gehad. Ondertussen heb ik mijn rol als makelaar opgegeven zodat ik meer tijd heb voor alle nieuwe dingen die op mijn pad komen. 

Zo ben ik in 2017 jaar gaan bloggen over mijn grote passie: alles wat met wonen te maken heeft. Ik vind niets leuker dan die passie te delen en foto’s te maken van alles wat mijn aandacht trekt. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een persoonlijk en sfeervol interieur kan hebben, ongeacht of je veel of weinig te besteden hebt (een aardig budget helpt natuurlijk wel).

Waar woon ik?
In 1992 verhuisde ik vanuit centrum Amsterdam met mijn twee nog kleine kinderen naar een heerlijk 30e jaren huis met tuin in Amstelveen. Mijn dochter Sophie en zoon Daniel zijn allang volwassen en de deur uit maar komen nog vaak over de vloer. Ondertussen heeft ook de volgende generatie zich aangediend en heb ik een kleinzoontje en binnenkort ook nog een kleindochter. 

Eind 2020 maakte ik een volgende, rigoureuze stap: ik liet het ‘stadse’ leven achter en verhuisde naar de polder, de Beemster om precies te zijn. En na altijd in oude huizen gewoond te hebben (want zo sfeervol) koos ik nu voor een bijna nieuwbouwhuis uit 2016. Ik ben met plezier de uitdaging aangegaan om ook van dat nieuwbouwhuis een sfeervolle woonplek te maken. 

Dat is allemaal terug te vinden in mijn wekelijkse blogs waarmee ik graag inspireer door te laten zien hoe ik mijn huis & tuin inricht, welke DIY-projecten ik doe, welke fantastische vondsten ik doe in kringloopwinkels en op rommelmarkten en waar ik ‘binnenkijk’ in inspirerende interieurs van anderen. 

@anitahomeblog

Geschreven door: Anita van Delft

share: Facebook Whatsapp Mail Pinterest

discover

Art & decoration

In de media: dreamhouse

My home and my loved ones are my happy place. Rein and Karen Boon created there dreamhouse in the dunes.

Art & decoration

Jij bent de creator van jouw eigen leven

Zo zal, op een aantal vlakken wat meer OUT OF THE BOX denken, jou weleens DE mooiste highlights kunnen gaan opleveren.

Art & decoration

Weg met de Januari Blues

Maak van je huis nog meer je thuis.
Style je huis met vondsten uit de natuur.