discovery

Leven en dansen met Cheetah’s

Deze prachtige vrouw @shanaazi , Shanaaz Houalet, mag ik mijn vriendin noemen. Ik heb haar de naam Dancing with Cheeta’s gegeven.

Zij is voor mij een groot voorbeeld als het gaat om ‘living your dreams’. Opgegroeid in Namibie waar ze letterlijk het grootste deel van haar leven tussen de big 5 heeft geleefd. Ze heeft vooral een voorliefde voor cheeta’s, die letterlijk in haar bed sliepen. Super blij dat ze op regelmatige basis gaat schrijven voor InSide Out Lifestyle over wat wij kunnen leren over het gedrag van dieren.

@sami_joha, tekstschrijfster, schreef voor ons onderstaande tekst geinspireerd door de gesprekken die zij had met Shanaaz. Met één blik van de grote amber gekleurde ogen van Ongwe, was ik verliefd. Deze kleine cheeta welp van maar een paar weken oud had zichzelf helemaal overgegeven aan mij als beschermer, als begeleider, als moeder. In één ogenblik, terwijl ik haar zachte vacht spoelden onder de kraan van het kleine wastafeltje in mijn badkamer, onstond een zielsverbinding tussen mens en dier.

Een band die wel zo sterk is als de band tussen een moeder en een kind op het moment waarin een moeder haar kind voor het eerst omhelst. Ongwe vertrouwde mij. En ik haar. En vanaf dat moment, alsof het nooit anders had geweest, liepen we samen het avontuur tegemoet. Ons levenspad – vier poten, twee voeten, en twee liefdesvolle handen, zij aan zij. We waren onafscheidelijk. Dag in en dag uit. Ik leerden haar instininctieve gedrag kennen, en zij was scherp gericht op die van mij. Door haar leerde ik mezelf beter kennen, en door haar leerde ik de betekenis van liefde en van vreugde. Mijn amber kleurige ogen, mijn spiegel naar mijn eigen hart.

geschreven door: Sami Joha & Karen Boon – Hoogland

share: Facebook Whatsapp Mail Pinterest

discover

Discovery

Ben ik een Balinese prinses geweest?

Mijn nr. 1 favoriete bestemming is Bali. Absoluut zijn er mooiere bestemmingen waar ik ben geweest, maar Bali voelt als een thuis.

Discovery

Villa KaRein

Een droom aan de rijstvelden. Als je de poort van Villa KaRein opent ben je wel even stil.

Discovery

Monteverdi Toscane

Een Italiaanse wereld op zich. Tout commence par un rêve. Everything starts with a dream.