awareness

Jij als middelpunt van jouw cirkel

Als je zelf centraal blijft staan in JOUW LEVEN, het middelpunt van JOUW CIRKEL kan je alle ‘rollen’ aan.

Zelfs als je denkt dat je in iedere situatie jezelf bent weet je diep van binnen dat je niet in iedere situatie dezelfde JIJ bent. Dat we vaak als vanzelfsprekend verschillende ‘rollen’ aannemen.

We moeten ook best veel zijn in ons leven. We beginnen in ons leven met kind zijn, broer\zus en dan moeten we ons op sociaal front staande houden naar de buitenwereld toe, zakelijk kunnen zijn, een fijne levenspartner worden, een goede ouder, het begrip sisterhood leren begrijpen om maar is een aantal dingen te noemen.

Logisch dat we ons in iedere situatie wat voegen om dingen zo harmonisch mogelijk te laten verlopen. Ik zie dat alleen maar als een pre. Wij mensen en ook een aantal diersoorten hebben de intelligentie om ons te verplaatsen in een ander. Wij zijn in staat mee te bewegen, de mogelijkheid ons niet statisch op te stellen. Daar halen we ons voordeel uit. Het is ook daarom dat we in staat zijn elkaar te liften, het vermogen hebben er echt voor iemand te zijn.

Het wordt pas lastig als je tijdens de verschillende hoedanigheden die je aanneemt je jezelf gaat verliezen. Dat je de ander continue voorop stelt, je teveel energie van de ander binnen laat komen, je grenzen vertroebeld raken. Je jezelf niet meer als prioriteit ziet.

Het brengt jou zoveel door regelmatig jezelf af te vragen, in de verschillende situaties, waar jij in die situatie staat. Even terug naar het middelpunt van jouw EIGEN CIRKEL, jezelf centraal zetten. Even een moment jezelf af te vragen; hoe voelt het voor mij, hoe voel ik me op dit moment?

Dat is zeker niet egoistisch want op die manier blijf je in je kracht en kan je eindeloos geven…maar tegelijkertijd wel heel goed voor jezelf zorgen.

geschreven door: Karen Boon 

share: Facebook Whatsapp Mail Pinterest

discover

On Top of Your World

De magie van een Vision Board

Een Vision Board maken is een hele krachtige tool om intenties te zetten en te manifesteren.

On Top of Your World

We blijven altijd een student

At every Stage Of Spiritual Growth.
The greatest Ally you have is Your Body.

On Top of Your World

Op rouw kan je je niet voorbereiden

Is het eigenlijk niet altijd een vanzelfsprekendheid dat je ouders er zijn NO MATTER WHAT?