happiness-lessons

Jezelf trainen in omdenken

De wereld is aan het veranderen of we het nu leuk vinden of niet. Een nieuw tijdperk is gewoon aangebroken. 

Maar dat kan uiteindelijk ook wel eens een heel goed tijdperk gaan worden. De spelregels zijn alleen gewoon veranderd. 
Een van de nieuwe spelregels is dat je moet leren omdenken. Misschien doe je dat al. En wellicht kun je het op meer vlakken toepassen dan je denkt. Omdenken is in mogelijkheden denken. Kijk wat er mogelijk is, niet wat er niet mogelijk is. Denk in mogelijkheden, niet in beperkingen.“Oh, dit kan nu even niet? Okay, wat kan dan wel? 

We leven in een wereld van “moeten”. We moeten wel heel erg veel hoor. Niet alleen van onszelf, maar vooral ook van de maatschappij en van onze omgeving. “Moeten” zorgt ervoor dat we rigide gaan denken. “Zo en niet anders”. En als we dan een keer vastlopen, dan kunnen we niet buiten ons gestelde kaders denken. “Dan is het maar zo”.

Wat een onzin!!! Omdenken creëert lucht, ruimte, mogelijkheden. Okay, je kunt bijvoorbeeld niet meteen ontspannen? Wat kan wel? Je kunt het probleem niet gelijk oplossen? Wat kun je wel doen? Ga wandelen bijvoorbeeld. Denk om. Denk in mogelijkheden er toch te komen. Probeer jezelf te trainen altijd zo tegen het leven aan te kijken.

@wiljodirkx

Geschreven door: Wiljo Dirkx

share: Facebook Whatsapp Mail Pinterest

discover

Happiness Lessons

Ontdekkingsreis naar je innerlijke leven

Dat er meer tussen hemel en aarde is dat weten we maar realiseer we ons wel genoeg dat er ook onbegrensd veel in onszelf zit?

Happiness Lessons

Quan Yin: de godin met de duizend armen

We moeten onszelf af en toe knijpen maar het 2e Wild Heart Bali Retreat is een feit.

Happiness Lessons

Zelfvertrouwen

Vanaf onze geboorte stapelen we conditioneringen op. Ideeën, vaak ingegeven door de buitenwereld, hoe je je zou moeten gedragen.