health

In rust hele andere dingen zien

Rust vinden in een drukke wereld – ja zo graag, dat willen we, leren focussen! Is de wereld zo druk vraag ik me vaak af, of is het mijn geest?

De Koreaanse boeddhistische monnik Sunim beschrijft verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Zo legt hij bijvoorbeeld uit hoe je mindful kunt omgaan met negatieve emoties zoals woede en jaloezie. Hij laat het belang zien van sterke relaties met anderen en benadrukt dat je vergevingsgezind en mild moet zijn tegenover jezelf.

De prachtige, kleurrijke illustraties fungeren als visuele pauzes die ons ook echt aansporen op bepaalde momenten een pauze in te lassen. Echt een boek om ergens in huis neer te leggen en er zo nu en dan een stuk uit te lezen. Ik ben fan van deze blije monnik.

Auteur: Haemin Sunim

geschreven door: Karen Boon – Hoogland

share: Facebook Whatsapp Mail Pinterest

discover

Health

Af en toe opgebrand

Herkenbaar? Het gevoel dat je af en toe opgebrand bent? Dat je je gewoon minder happy voelt?

Health

Ik kan het wel van de daken schreeuwen

Samen met Irene le Roy ga ik vanaf heden de mooiste yoga club van Nederland runnen: Moon Yoga Club.

Health

Niks gaat vanzelf, wij gaan jou helpen

Als er gezegd wordt: ja jij kan makkelijk praten, jij bent fit, jij bent vitaal denk ik o ja daar gaan we weer.