discovery

In de ban van Marrakech

Samen met fotograaf en conceptuitvoerder van Inside Out Lifestyle Harold Pereira @haroldpeiraphotography heb ik een 2 tal bijzondere foto expedities mogen organiseren naar het magische Marrakech.

Een reis met als missie anders te leren kijken door de lens van de fotocamera waardoor je tegelijkertijd nog meer gewezen wordt op schoonheid in algemene zin. Wat een pracht ervaring, met een groep gelijkgestemde naar zo een mooie plek te reizen. 

De schoonheid van Marrakech is met niks te vergelijken en dat komt vooral door het dualisme van deze stad met ongeveer 1.000.000 inwoners.  Aan de ene kant heeft de tijd er volledig stil gestaan maar aan de andere kant zijn hier onder andere de mooiste Riads ontstaan en heeft het een bruisend uitgaansleven. Riads zijn de hotels die binnenin de stadsmuur te vinden zijn. Marrakech is omgeven door een grote stadsmuur waarachter het een labyrint is van kleine straatjes en marktjes. Als je de deur opent van een Riad kom je terecht in een oase van rust en sereniteit die je bijna overvalt. 1 van de meest bijzonder blijft El Fenn. De eigenaren Howell James en Vanessa Branson (ja inderdaad de zus van Richard Branson) kochten in 2002 een Riad met als uitgangspunt een thuis weg van thuis te creëren. En dat is gelukt, er is in de loop van de jaren een geweldige verzameling ontstaat van kleurexpressie en kunst. Ieder kamer is anders ingericht, overal hangt de exotische oosterse sfeer.

Het is een riad om je eigenlijk de hele dag onder te dompelen in weldaad, je zou bijna vergeten het bijzondere straatleven van Marrakech te ervaren.

@elfennmarrakech
www.el-fenn.com

geschreven door: Karen Boon – Hoogland

share: Facebook Whatsapp Mail Pinterest

discover

Discovery

Ben ik een Balinese prinses geweest?

Mijn nr. 1 favoriete bestemming is Bali. Absoluut zijn er mooiere bestemmingen waar ik ben geweest, maar Bali voelt als een thuis.

Discovery

Villa KaRein

Een droom aan de rijstvelden. Als je de poort van Villa KaRein opent ben je wel even stil.

Discovery

Monteverdi Toscane

Een Italiaanse wereld op zich. Tout commence par un rêve. Everything starts with a dream.