health

Het krachtige hartbrein

Jouw hart communiceert onafhankelijk met je, los van je hersenen. Van jongs af aan werd ons geleerd dat ons hart een gewone pomp is die het bloed door onze aderen doet bewegen. Dat deze pomp wordt aangestuurd door de hersenen. En dat bijna alle lichaamsprocessen  zouden worden gereguleerd vanuit de hersenen.

In 1991 heeft J. Andrew Amour, arts, echter ontdekt dat het hart helemaal geen ordinaire bloed pomp is, maar een uiterst INTELLIGENT ORGAAN. Het hart beschikt over een eigen intelligent brein bestaande uit 40.000 neuronen. Deze neuronen zijn stuk voor stuk in staat om zelfstandig informatie op te nemen.

Het hart en het brein zijn verbonden door zenuwbanen waarvan maar liefst 90 % omhoog gaat vanuit het hart naar het brein en niet andersom.

Deze ontdekking was zo enorm, dat er een nieuw wetenschappelijk terrein uit is voortgekomen, genaamd NEUROCARDIOLOGIE. De rol die ons hart speelt is heel lang erg onderschat. Nu er iedere dag meer en meer ontdekt wordt over de werking van ons hart kunnen we er niet meer om heen.

Groot deel van onze ervaringen worden opgeslagen in jouw hart. De plek waar zoveel wijsheid te vinden is. Als je, alleen al, een paar momenten op de dag een paar minuten in-tuned op jouw mooi kloppende hart ben je al snel in staat je hart te voelen opzwellen van blijdschap.

Je hart gaat meer coherent kloppen (gelijkmatiger, rustiger) wat als gevolg heeft dat alle processen in je lijf beter gaan verlopen. Daarnaast is ontwikkel je met een dankbaar hart een magnetisch veld om je heen dat voor jou ontvangt uit het kwantum veld (het onzichtbare veld van energie en informatie dat niet met zintuigen is waar te nemen).

Als je naar je hart leeft, kies je automatisch voor liefde en geef je die vanzelf vorm via compassie en zorg voor het welzijn van jezelf, andere en de planeet aarde.

geschreven door: Karen Boon

share: Facebook Whatsapp Mail Pinterest

discover

Health

Af en toe opgebrand

Herkenbaar? Het gevoel dat je af en toe opgebrand bent? Dat je je gewoon minder happy voelt?

Health

Ik kan het wel van de daken schreeuwen

Samen met Irene le Roy ga ik vanaf heden de mooiste yoga club van Nederland runnen: Moon Yoga Club.

Health

Niks gaat vanzelf, wij gaan jou helpen

Als er gezegd wordt: ja jij kan makkelijk praten, jij bent fit, jij bent vitaal denk ik o ja daar gaan we weer.