foodies

recept: geroosterde gamba’s

Leren koken van Pascal Jalhay, een recept uit kookboekfavoriet: Wereldse Smaakmakers.

Dit gerecht kan je in de pan roosteren, maar is ook geschikt voor op de barbecue.


Geroosterde Gamba’s met Ras El Hanout en warme aioli

Pel alleen de staarten van de gamba’s. Voor een bereiding en presentatie als deze kun je de kop er beter aan laten.Maak de staart schoon zodat je dat aan tafel niet meer hoeft te pellen. De gamba’s zijn dan warm en vet en dat maakt het pellen tijdens het eten een hoop gedoe.Snijd met een scherp de achterkant van het staartje in haal het darmkanaaltje eruit.Meng de ras el hanout met de olijfolie en knijp 1 limoen uit.Smeer alleen de garnalenstaarten goed in met de marinade en laat deze 30 minuten marineren.Nu kun je 2 dingen doen, of je roostert de gamba’s aan beide kanten op een hete barbecue, dit heeft qua bereiding maar 10 minuten nodig (gebruik een deel van de marinade om de staartjes regelmatig te bestrijken, zodat deze niet uitdrogen). Of bak de staarten in een hete pan lekker bruin. Ook dit is in 10 min gedaan en je gebruikt een deel van de marinade om in te bakken.Verwarm de aioli en verdeel dit in het midden van 4 grote borden.Leg 3 gamba’s op elk bord. Gebruik de overgebleven marinade om als laatste over het gerecht te serveren.Garneer het gerecht met partjes limoen, bieslook en lente-ui.

Uit het kookboek Wereldse Smaakmakers

@pascaljalhay

share: Facebook Whatsapp Mail Pinterest

discover

Foodies

Peace, Love en Nasi Goreng

Na het enorme succes van Kookboek van het jaar Boekoe Kita verschijnt in september Boekoe Kita Green.

Foodies

Biologische groenten zijn ook bespoten

Van jongs af aan werk ik al blij van kleurrijke groenten op mijn bord. Mijn familie mag mij graag Kaatje Slaatje noemen.

Foodies

Koffie is zo slecht nog niet

Koffie is niet alleen NIET schadelijk voor je gezondheid maar bevat ook nog is een prachtige mix aan anti-oxidanten.