foodies

De Nikkei keuken: Peru meets Japan

Onze redacteur FOODIES neemt ons mee op zijn culinair reizen met de fijnste INSIDERS tips.

We beginnen in de Sexy Spaanse stad Madrid waar Pascal op zoek ging naar de Nikkei keuken.

In de categorie BEWUST ETEN KEUKENS is de Nikkei cuisine er eentje om in de gaten te houden. De keuken is een schoolvoorbeeld van een culinaire mash-up, of de gezonde kruisbestuiving van 2 eetculturen. Peru meets Japan, een geniaal gegeven.

Als chefkok ben je nooit uitgeleerd, vanaf de tijd dat ik stopte bij de “champoinsleague” van de gastronomie ben ik me dat nog meer gaan beseffen.

In de jaren erna heb ik door mijn werk nog meer leren koken,maar het belangrijktse was dat ik de verhalen, de mensen en de producenten leerde kennen en kon overbrengen in mijn gerechten.

Mijn ontdekkingsreizen gingen over de hele wereld, van Vietnam tot Chili, van Doha tot China en zo beetje alle landen daar tussen in. Als redacteur Foodies voor InSide Out Lifestyle zal ik de komende tijd jullie gaan meenemen op mijn culinaire inspiratie reizen.

Zoveel mooie herinneringen hebben ik al mogen maken zo  moest ik voor een mooi project gerechten ontdekken in Peru en at daar bij topzaken maar ook  bij Indianen families in de Andesgebergte. Toen fascineerde dit rijke gastronomische land al enorm.

Een keuken die de meest diverse producten onderbrengt en inmiddels een eigen (Nikkei) keuken heeft laten ontstaan door de invloeden van de Japanse gastarbeiders. Inmiddels is deze revolutionaire keuken wereldwijd razend populair geworden. 

Voor mijn laatste boek (de wereldse smaakmakers van Pascal) bezocht ik in Amsterdam het restaurant Nazka en raakte als snel bevriend met de eigenaar Raul Lansink die mij samen met zijn chefkok de heerlijkste gerechten liet proeven!  Daar moet je een keer eten, als is het maar voor hun unieke wijn spijs combinaties verzorgd door sommelier Antonnelo Nica!!

Door onze wederzijdse fascinatie voor de Nikkei keuken zijn Raul en ik afgelopen week naar Madrid geweest om te kijken hoe deze keuken zich ontwikkeld in deze metropool. Sowieso is Madrid een geweldige maar ook zeer gastronomische stad, waar je in elke straat wel goed kan eten. Van kleine tapas tot uitgebreide topdiner. Dus wil je een keer indruk maken op je partner: weekendje Madrid!

Wij bezochten een drietal restaurant waarvan ik toch wel van 2 enorm onder de indruk was. Wat je zeker niet moet missen is Kuoco van Rafa Bergamo, kleine elegante sexy gerechten en ik weet zeker dat je dat ook van de bediening vind!!! Super professioneel maar op een geheel moderne eigenwijze!!

Ook Nodrama was spectaculair, iets minder Nikkei, maar zeker een bezoek waard, vooral els je even geen zin hebt in Ceviche of Asado’s!

Ga voor de beste Ceviche van Nederland naar Nazka of probeer het thuis eens zelf. Voor het recept voor een mooie Ceviche klik hier.

@pascaljahay
#wereldsesmaakmakers

fotografie: @haroldpereiraphotography

share: Facebook Whatsapp Mail Pinterest

discover

Foodies

Peace, Love en Nasi Goreng

Na het enorme succes van Kookboek van het jaar Boekoe Kita verschijnt in september Boekoe Kita Green.

Foodies

Biologische groenten zijn ook bespoten

Van jongs af aan werk ik al blij van kleurrijke groenten op mijn bord. Mijn familie mag mij graag Kaatje Slaatje noemen.

Foodies

Koffie is zo slecht nog niet

Koffie is niet alleen NIET schadelijk voor je gezondheid maar bevat ook nog is een prachtige mix aan anti-oxidanten.