discovery

De magie van de Seychellen: Bird Island

De Seychellen, alleen die naam al van deze eilandgroep in de Indische Oceaan, laat je wegdromen.

De Seychellen telt 115 unieke eilanden waarvan er slechts een aantal bewoond zijn. 90% van de inwoners woont op het hoofdeiland Mahe, dat ongeveer net zo groot is als Texel.

Het zijn vooral de bijna onbewoonde eilanden van de Seychellen waar wij zo ongelofelijk blij van kunnen worden. Met een klein vliegtuigje landen op een pareltje midden in de oceaan waar vaak maar een 10 tal huisjes op staan, stijlvol, een simpele chic, maar zonder teveel franje.

Wakker worden als de zon op komt en ’s avonds vanuit je stoel de miljarden sterren bekijken voordat je met de krekels in een diepe slaap valt.

’s Morgens wordt er gevist en de ‘catch of the day’ wordt tijdens de lunch geserveerd. Wifi niet altijd optimaal maar ach er passen best veel boeken in je koffer want je hebt niet veel kleding nodig en je hoeft al helemaal niet al je hakken mee te nemen. Een van mijn favorieten is Bird Island (Ile Aux Vaches), 101 hectares inclusief 5 km prachtig wit zandstrand. Van mei tot oktober, is Bird Island het broedgebied van miljoenen Bonte Stern vogels en het gehele jaar door het leefgebied van zeker 20 andere soorten vogels.

De magische energie die de vogels van zo ver aantrekken is voelbaar zodra je voet zet op dit eiland en met niets anders te vergelijken. Ook heel veel soorten schildpadden heeft dit eiland een mega aantrekkingskracht, tot aan de grootste land schildpad Esmeralda aan toe. Heel bijzonder om zowel ’s morgens vroeg als tijdens sun set een rondje eiland te lopen van een uur en iedere keer weer nieuwe ’treasures’ te ontdekken.

@birdisland_seychelles
www.birdislandseychelles.com

geschreven door: Karen Boon – Hoogland

share: Facebook Whatsapp Mail Pinterest

discover

Discovery

Ben ik een Balinese prinses geweest?

Mijn nr. 1 favoriete bestemming is Bali. Absoluut zijn er mooiere bestemmingen waar ik ben geweest, maar Bali voelt als een thuis.

Discovery

Villa KaRein

Een droom aan de rijstvelden. Als je de poort van Villa KaRein opent ben je wel even stil.

Discovery

Monteverdi Toscane

Een Italiaanse wereld op zich. Tout commence par un rêve. Everything starts with a dream.