beauty

Blood lines

Is er echt een competitie element tijdens het opgroeien? In hoeverre beïnvloeden jouw broers en zussen jouw gezondheid?

Wie heeft er niet veel verhalen over, de Familie? Je familie vormt je al vanaf heel jongs af aan, ze zijn je eerste voorbeeld, je roots die jouw hele leven voor een groot deel zullen beïnvloeden.

Uitspraken als Vrienden kan je kiezen maar familie niet en je Opvoeding kom je nooit te boven hoorde ik mijn oma al zeggen….

Je broers en zussen zijn waarschijnlijk de personen die het langst met je meelopen in je leven. 

Dr. Professor Johathan Caspi heeft van zuster/broer banden zijn passie gemaakt. Erg leuk om te lezen wat hij allemaal ontdekt heeft. Je gaat tijdens het lezen van zijn bevindingen echt patronen herkennen. Echt vermakelijk.

Zo legt hij ook uit waarom broers en zussen vaak volledig anders ontwikkelen en waarom er vaak een competitie element ontstaat tijdens het opgroeien. 

Zelf ben ik de middelste van 3. Mijn moeder kreeg 3 kinderen in 4 jaar, dus dicht op elkaar letterlijk en figuurlijk.

Dit kon nog wel een strijd opleveren maar vanaf het moment dat wij onder de vleugels van mijn ouders uitvlogen hebben wij een hechte band gekregen. Ik ben dankbaar voor een ‘echte’ oudere broer (lees soort godfather van de familie) en een niet alledaags zusje.

Een van de boeken over (familie) relaties en ontwikkeling bij kinderen van Dr. Professor Johathan Caspi is SIBLING AGGRESSION.

In dit boek besteed hij veel aandacht aan jouw broers en zusters!

geschreven door: Karen Boon – Hoogland

share: Facebook Whatsapp Mail Pinterest

discover

Body

Mega detox van een week

Dankbaar dat ik na een week heftige tropische koortsaanvallen op Bali met bij gehorende hallucinaties alweer zo in de boom kan hangen! Met behulp van de beste Balinese healings, de zorg van de staff van Villa KaRein en de liefde van mijn man @reinboon heb ik het gevoel dat ik ‘slechts’ een mega detox heb […]

Body

Yin Yoga bij herstel

Waarom werkt Yin Yoga zo goed bij herstel en wordt ons lijf soepeler en sappiger door deze vorm van yoga?

Body

Jezelf 10 jaar jonger denken 

Het is nu 5 jaar geleden dat ik mezelf heb voorgenomen naar dit principe 10 JAAR JONGER te gaan leven en met succes!