foodies

Biologische groenten zijn ook bespoten

Van jongs af aan werd ik al blij van kleurrijke groenten op mijn bord. Mijn familie mag mij graag Kaatje Slaatje noemen. Echt serieus…….!!!!

Ik weet niet zo goed waarom ik als klein kind het besef al had dat je niet teveel ongezonde dingen moet eten maar het ging mij altijd makkelijk af.

Maar voor een lang leven fit wordt nu inmiddels al 500 gram groente per dag geadviseerd en minimaal 3 stuks fruit, dat is zelf voor mij veel.

Maar veel meer groente eten betekend dan toch ook meer gifstoffen die je ook naar binnen
krijgt die onderanderen je lever allemaal maar moet verwerken?

Er wordt in Nederland namelijk nog steeds heel veel pesticiden gebruikt en met de E nummers wordt er ook nogal gesjoemeld omdat er alleen gekeken wordt naar de hoeveelheid gifstof in een product maar nooit naar de combinatie van gifstoffen erin. Pesticiden zijn hormoon verstorend, slecht voor je brein en kankerverwekkend. Zowieso dus je groenten altijd heel goed wassen, goed lang spoelen onder de kraan.

Biologische groenten bevatten niet alleen minder gifstoffen, hebben ze veel meer smaak, maar heel belangrijk is dat dat ze een veel hogere voedingswaarde bevatten.

Dus biologische groenten is toch wel echt bijna een ‘MUST’ nu we voor een gezond en sterk lijf steeds meer groenten gaan eten. Zelfs bij de Lidl bestaat de groenteafdeling nu al bijna voor de helft uit biologische groente en fruit.

Fotografie: @haroldpereiraphotography
geschreven door: Karen Boon 

share: Facebook Whatsapp Mail Pinterest

discover

Foodies

Peace, Love en Nasi Goreng

Na het enorme succes van Kookboek van het jaar Boekoe Kita verschijnt in september Boekoe Kita Green.

Foodies

Koffie is zo slecht nog niet

Koffie is niet alleen NIET schadelijk voor je gezondheid maar bevat ook nog is een prachtige mix aan anti-oxidanten.

Foodies

Vertical Farming

Ons avondeten komt niet zomaar op onze borden terecht. Daar gaat vaak een lange, tegelijkertijd milieuschadelijke weg, aan vooraf.