awareness

Awakening wat betekent dat eigenlijk?

Waar horen we het niet om ons heen; the call to wake up, maar wat betekend dat dan eigenlijk? Ik vroeg het mijn dierbare vriendin, Irene Hoff. Zij is kunstenares en sjamaan en woont al meer dan 10 jaar op Bali.

Wat betekent dat, ‘waking up’, als je er vanuit een hoger perspectief naar kijkt? Ik ben toch al wakker? Dat is precies de uitdaging waar we als mensheid voor staan. Als je slaapt weet je niet dat je slaapt. Totdat je wakker wordt dan weet je dat je aan het slapen was. Dus eigelijk zie je dat pas ‘retrospective’.

Het is hetzelfde als je aan een vis vertelt dat je lekker in het bos hebt gelopen. De vis ziet alleen maar water om zich heen en heeft geen idee dat er meer is, dat het leven misschien veel rijker zou kunnen zijn. Dat is wakker worden, stukje bij beetje, in kleine laagjes en stapjes, realisatie momentjes, loslaten van dat wat ons ‘zicht’ blokt. Vertrouwen hebben in dat wat je niet gelijk kan zien maar wel kan voelen, dat wat je soms kippevel geeft, of je mond doet openvallen van positieve verbazing omdat je bijna niet kan geloven dat dat je overkomt. Ja, dat gevoel.

Wakker worden betekent dat je door de illusie van het leven gaat zien, dat er meer is dan de mens die hard werkt, die vindt dat ze de competitite aan moet gaan, veroordeelt, zegt wat mensen willen horen en niet wat ze daadwerkelijk voelt, in angst leeft en zich druk maakt over verlies en tekort.

Dit komt omdat we geboren zijn in een wereld waar we diep geprogrameerd zijn door de maatschappij, door systemen, door onderwijs, door religie, door media en last but not least door onze eigen lieve ouders. We hebben dat als kind als waarheid aangenomen, wat natuurlijk bijna niet anders kan, denk aan de vis die in de zee zwemt, ‘thats all he knows’. We zijn daardoor ‘vergeten’ wie we daadwerkelijk zijn en wat we ook alweer kwamen doen op deze planeet. De uitdaging is dus eigenlijk alleen maar ‘herinneren’.

Wij als mens zijn veel ‘groter’ dan we denken en hebben veel meer power dan dat we ons kunnen voorstellen. Het is allemaal in potentie aanwezig, alle instrumenten om wakker te worden en in te tunen zitten als in ons, we moeten alleen de deur naar ‘Alice in Wonderland’ openen, en de magie durven binnenlaten. Het leven gaat een stuk leuker worden met die deur open, echt! Harder lachen, minder zorgen, vrijer leven, meer van jezelf houden, meer creatief, meer ‘toevallig’ heden, diepere connecties met mens en dier, en meer blij gewoon omdat je blij bent, zonder reden, ‘just by ‘being’.

@art_irenhoff
@innertotem

geschreven door: Irene Hoff

share: Facebook Whatsapp Mail Pinterest

discover

On Top of Your World

De magie van een Vision Board

Een Vision Board maken is een hele krachtige tool om intenties te zetten en te manifesteren.

On Top of Your World

We blijven altijd een student

At every Stage Of Spiritual Growth.
The greatest Ally you have is Your Body.

On Top of Your World

Jij als middelpunt van jouw cirkel

Als je zelf centraal blijft staan in JOUW LEVEN, het middelpunt van JOUW CIRKEL kan je alle ‘rollen’ aan.