foodies

Peace, Love en Nasi Goreng

Na het enorme succes van Kookboek van het jaar Boekoe Kita, document vol verhalen en familierecepten van de eerste generaties indo’s, verschijnt in september Boekoe Kita Green by Martien Holtzappel, Mirjam van der Rijst en onze redacteur InSide Out Lifestyle Harold Pereira.

Wat een pareltje weer!

Voor jou alvast het nawoord van Harold Pereira van dit volledig vegetarische kookboek met daarin 90 recepten van 11 families:


Bijzonder toch dat wij tweede generatie nauwelijks iets hebben meegekregen over dáár.

Daar waar niet over werd gesproken, behalve wanneer er ooms en tantes op bezoek kwamen en de tantes de keuken in verdwenen druk in de weer met alles van eten en recepten en smaken van vroeger en de ooms over elkaar heen buitelden met de stoerste verhalen over hoe ze de jap te grazen namen en in alle bescheidenheid de heldenrol op zich namen.

En nu plots, onze kinderen, de derde generatie, met een interesse en bevlogenheid die wij niet eens kennen in het verleden duiken en alle kanten van het verhaal willen zien. Inclusief onrecht, wandaden, mislukkingen en daarna het herpakken, nieuwe moed verzamelen en opnieuw
opbouwen.

Zo mooi om te zien dat hoe dan ook die dunne blauwe bloedlijn zich voortzet.

Waarom we ook deze boeken zijn gaan maken, om vast te leggen, eer te betonen en nooit vergeten te raken, door te geven zodat onze kinderen en kleinkinderen altijd trots zullen blijven op onze ouders. Dankzij wie dit allemaal is en kan en wordt voortgezet.

Opgedragen aan mijn pap en mam Keng en Joyce, mijn broer en zus George en Joan en mijn zoons Keng en Keoni.

Love, Peace en Nasi Goreng


Vanaf september dus in de winkels maar nu al te bestellen via bol.com en Bruna.nl

Tekst Harold Pereira

share: Facebook Whatsapp Mail Pinterest

discover

Foodies

Biologische groenten zijn ook bespoten

Van jongs af aan werk ik al blij van kleurrijke groenten op mijn bord. Mijn familie mag mij graag Kaatje Slaatje noemen.

Foodies

Koffie is zo slecht nog niet

Koffie is niet alleen NIET schadelijk voor je gezondheid maar bevat ook nog is een prachtige mix aan anti-oxidanten.

Foodies

Vertical Farming

Ons avondeten komt niet zomaar op onze borden terecht. Daar gaat vaak een lange, tegelijkertijd milieuschadelijke weg, aan vooraf.