health

14 dagen 2 liter water per dag drinken

Klinkt als een challege maar dat valt echt wel mee. 2 weken lang ging ik ervoor en ik was echt verbaasd over het resultaat.

’s Morgens klaarzetten en meenemen als je op pad gaat. Het wordt een gewoonte een dagelijks ritueel. Zo dronk ik bij een cappuccino of thee standaard een groot glas water, dan gaat het best hard.

Ons lichaam bestaat voor 70% uit water. Een belangrijk deel daarvan zit in je bloed en hersenen. Ons bloed bestaat voor 92 % uit water en je hersenen voor 90%. Het is belangrijk voldoende water te drinken want dat is goed voor je hart, brein en hersenen.

Maar als je net wat meer water drinkt voor een periode ga je dat toch ook echt zien aan je huid. Oneffenheden verdwijnen, je huid gaat echt meer glanzen.

Je spoelt als het ware je organen schoon. Ik ging me ook na 5 dagen minder moe voelen, een energie boost. Je valt ook makkelijker af als je meer water drinkt. Als je te weinig water drinkt, schakelt je lichaam in de overlevingsstand.

Dat geeft je lijf stress en dat leidt weer tot toename van gewicht. Als je urine doorzichtig is dat sowieso een bewijs dat je je organen goed aan het doorspoelen bent.

Mooi voornemen om iedere paar maanden dit 14 dagen te doen. Het kost ook nog is niks en je hoeft ook niet resoluut te gaan vasten voor een natuurlijke glow.

geschreven door: Karen Boon – Hoogland

share: Facebook Whatsapp Mail Pinterest

discover

Health

Af en toe opgebrand

Herkenbaar? Het gevoel dat je af en toe opgebrand bent? Dat je je gewoon minder happy voelt?

Health

Ik kan het wel van de daken schreeuwen

Samen met Irene le Roy ga ik vanaf heden de mooiste yoga club van Nederland runnen: Moon Yoga Club.

Health

Niks gaat vanzelf, wij gaan jou helpen

Als er gezegd wordt: ja jij kan makkelijk praten, jij bent fit, jij bent vitaal denk ik o ja daar gaan we weer.